Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

WWW.KITSAS-SCRAP.GR

Τα ανακυκλώσιμα μέταλλα ΔΕΝ είναι σκουπίδια!

ανακυκλώση μεταλλων
1) ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΩΝ:Τα ανακυκλώσιμα μέταλλα ( μπρούτζος, φωσφορούχος ορείχαλκος, χαλκός, αλουμίνιο, ζάμακ, μόλυβδος, ψευδάργυρος, σίδηρος) ΔΕΝ είναι σκουπίδια…είναι πρώτη ύλη όπως επίσης και η διαλογή τους είναι προστασία για το περιβάλλον.2) Ποια είναι η έννοια της ανακύκλωσης;
Με την ανακύκλωση έχουμε τη δυνατότητα να ξανά χρησιμοποιήσουμε διάφορα αντικείμενα τα οποία θεωρούμε άχρηστα και καταλήγουν στα σκουπίδια, με μοναδικό αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Συνεπώς, θα πρέπει να ενισχύουμε τη διαδικασία της ανακύκλωσης διότι τα θετικά στοιχεία της είναι αναμφισβήτητα πάρα πολλά. Συγκεκριμένα, τα προϊόντα ανακύκλωσης αποτελούν χρήσιμα υλικά για την καθημερινότητα μας καθώς δε χάνουν την αξία τους. Επιπλέον, η ανακύκλωση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικερδής για όσους ασχολούνται με αυτή. Τέλος, μέσω της ανακύκλωσης, τα υλικά επανέρχονται στην αρχική τους μορφή.
3) Ανακύκλωση και Οικονομία
Εκτός από τη μεγάλη οικολογική της αξία, η ανακύκλωση συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση, καθώς εξοικονομούμε πρώτες ύλες, προστατεύουμε νέες θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες και συμβάλλουμε στην προστασία της εθνικής μας οικονομίας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:
α) Λιώνοντας τα μέταλλα στην Ελλάδα συμβάλουμε στην αύξηση του Α.Ε.Π
β) Πουλώντας ένα κιλό παλαιά μέταλλα συμβάλουμε στην ανακύκλωση ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε τον Εθνικό μας πλούτο.
Μην σπαταλάς τα μέταλλα!
Η εξαγωγή τους σε ξένες χώρες ζημιώνει την Ελλάδα.
4) Ποια μέταλλα χρησιμοποιούμε ;
Μη σιδηρούχα μέταλλα:
α) Μπρούτζο (παλαιά υδραυλικά …)
β) Χαλκό (παλαιά υδραυλικά …)
γ) Αλουμίνιο (προφίλ – λιθογραφικό …)
δ) Ζαμακ (από την βιομηχανία …)
ε) Μόλυβδο (παλαιά υδραυλικά …)
Σιδηρούχα μέταλλα:
α) Σίδηρος …
β) Ανοξείδωτο…
γ) Μαντέμι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου